tjorvenpaaventyr.blogg.se

Alexandra heter jag, kallas även Tjorven. Min blogg handlar om att våga i livet, våga göra förändringar. Men även hur vardagen kan vara både upp och ner! Följ mig och mitt nya liv i husvagn. Från storstadspingla till husvagnsflicka i GBG. Kram!

Kräftskiva!

Publicerad 2013-07-31 21:19:00 i Allmänt,

Igår hade jag och hjärtat en liten kräftskiva. Minus nubben och minus alkoholen överlag då han jobbar. Okej, kräftskiva är nog att ta i. Hur som, vi åt kräftor och fysatan så gott det är. Skaldjur kan ju vara bland det godaste som finns. 
 
Vi har tv i vagnen nu. Perfekt på kvällskvisten när man är lite trött. 
Nu håller vi tummarna för fint väder så jag kan bada lite igen. Tänkte hur som trotsa vädret och fiska lite imorgon. 
 
 

Förr

Publicerad 2013-07-31 15:36:24 i Allmänt,

Lite bilder från vår underbara resa!
 
 
Har ni frågor kring Indien eller Nepal, ställ frågorna, svarar mer än gärna<3
 
 

Hej!

Publicerad 2013-07-31 15:06:16 i Allmänt,

Hej på er.
 
Här öser regnet ner och åskan kommer och går.
Vaknade inatt av att det small som fasen. Jag trodde jag var rädd för åskan och blixten men kom igår på vad jag egentligen är rädd för.
 
Låg i sängen och läste när det plötsligt började regna. Regnet small mot husvagnen och jag kunde inte höra mina egna tankar. Jag sökte och letade i sängen efter öronproppar, till en början fann jag inga. Ju mer regnet slog mot vagnen, desto hårdare slog mitt hjärta, Tillslut gav jag upp sökandet, jag la ena örat mot kudden och höll för det andra med min hand. Tankarna for i mitt huvud, varför är jag rädd för detta ljudet. Efter en stund blev det svart. Jag somnade.
Vaknade igen efter en liten stund av en smäll. Letade ännu en gång efter öronpropparna som av någon anledning inte ville komma fram. Men jag gav inte upp och fann de tillslut. Jag stoppade in de i öronen och lade mig ner på kudden, regnet kom igen. Och jag kom på mig själv, jag blev rädd, inte för åskan, inte för regnet utan av det höga ljudet som slog mot vagnen.
Efter en stund blev det svart, jag gick in i drömmarnas land där jag blev miljonär. 
 
 

Bokmalare.

Publicerad 2013-07-29 22:05:26 i Allmänt,

Brukar inte läsa böcker, men för ett tag sedan läste jag boken "jag är med i bandet" och fastnade verkligen. I Stockholm fick jag en bok av min mormor som heter "illdåd" handlar om en 21-årig tjej som blir våldtagen. Man får följa rättsprocessen och det är så att man får gåshud men Gud så bra den är. Finner ett lugn när jag läser, förr var det endast stressigt och jag förstod inte alls charmen. Men nu är det tvärtom. Härlig känsla!

Ligger och kollar på Bond på TV4 samtidigt som jag växlar med boken. Oh, vad jag har det bra. Imorgon ska jag städa lite i vagnen. Handla lite. I husvagn har man väldigt liten kyl och en obefintlig frys så handla mat får man göra var och varannan dag. När golvet är klart i förtältet vill jag ha en byrå där ute, där man kan ha kläder och en låda som kan vara avlastningslåda. Så man blir av med lite skit.

Hörs imorgon!
Love
Tjorven

Mysig kväll.

Publicerad 2013-07-29 12:33:25 i Allmänt,

Vissa kvällar blir sådär sjukt otippade. Var ute och käkade med gänget från campingen. Sedan mötte jag upp Jeppe, en vän från Stockholm, som skulle handla bil i Gbg. Innan köpet av bil följde han och hans vän med till campingen för att se hur vi bodde samt att bli råspöade i minigolf!;)

Maten var god igår, sällskapet var grymt och vädret var bra, en mer lyckad kväll helt enkelt.

Idag börjar min kärlek klockan 21.00, undra vad vi ska hitta på:)

Hej!

Hoppsan-Kerstin!

Publicerad 2013-07-28 11:07:00 i Allmänt,

Japp, så heter vår kanin. Söt som ingen annan kanin:)
 
Ska dra och fixa lite nya grejer till hennes bur samt försöka få tag i en "kylplatta" som man skall kunna lägga under höet på något vis, så att hon kan kyla ner sig om hon vill. Just nu har vi en fläkt utanför buren som hon kan gå till men kaniner skall inte stå i blåst. 
 
Sedan drar jag och handlar lite mat. Dags att börja laga igen nu, grillad fisk kanske. Det vore gott. 
 
Var förresten förbi i lägenheten i Örebro igår, ville absolut inte stanna där, längtade mycket mer till vagnen, eller snarare Dennis kanske.. 
 
Påvägen upp till Sthlm hade jag ju två med mig från skjutsgruppen.se och nu till Gbg hade jag en med mig. Jävla bra hemsida, kul att kunna hjälpa till samt roligt med sällskap. 
 
Hörs senare innan jag drar ut och käkar!
 

Äventyr.

Publicerad 2013-07-27 20:28:20 i Allmänt,

Efter fantastiska dagar i Stockholm är jag nu tillbaka i Gbg. 
Som sagt är avståndet från familjen rätt jobbigt, men det funkar och man får hjälpas åt så man kan ses ofta. 
 
Ligger med en bra bok och dricker läsk och gottar mig, trivs himla bra i vagnen, det är lugnt och skönt. När jag träffade min Korv idag var det som tusen fjärilar i magen. Ett år har snart gått sedan vi blev ett par och fjärilarna i magen är fortfarande som att vi träffades igår. Och då har vi varit ute och rest tillsammans, varit konstant vid varandras sida länge. Det är lyx!
 
Lite räkningar skall betalas, tur att jag gjorde min måste-lista i tidigare inlägg annars skulle jag säkert ha glömt hälften. 
 
Imorgon ska några från campingen iväg och äta på Holländsk restaurang här i Göteborg, då Dennis jobbar så följer jag nog med. Vi blir nio ifrån campingen som drar med. Älskar känslan av tillhörighet, att vara en del utav "gänget". Går att jämföra med känslan av att spela i lagsport. Man hjälps åt och man utesluter ingen. Det är ganska fint faktiskt. Att bo på camping är än så länge inga problem, men jag lovar, skulle det ändras kommer jag att vara hundra procent ärlig om det. Just nu är jag sjukt kissnödig, och det är väl det som ibland kan kännas jobbigt, att gå 15 meter till huset där toaletten finns. Förstår ni hur lat man är? Hårresande.
 
Nu blir det toabesök för att sedan återgå till min riktiga kvalitetstid med mig själv. Hörs imorgon!
 
Peace!
 
Mina älskade föräldrar!
<3
 
 
 

På båten!

Publicerad 2013-07-26 13:11:33 i Allmänt,

Sitter nu på båten påväg till syster och mitt hjärta Wiggo.

Har varit mysigt att träffa mor och far igen. Och hundarna förstås. Lite vemodigt är det att åka ifrån dom.

Dock längtar jag efter min Älsko. Töntigt som fasen men så är det. Mys hos syster ikväll och imorgonbitti åker jag hem igen.

På båten.

Publicerad 2013-07-24 16:54:54 i Allmänt,

Sitter på båten påväg ut nu. Var mysigt att träffa gammelmormor och morfar igen!

Sitter nu med morfar på båten, mamma hämtar mig vid bryggan. Solen skiner och steker på huden, skönt att vara i skärgården igen. Det glittrar på sjön, mycket båtar ute, helt fantastiskt!

Hej sålänge

Polis raceade på gatan!

Publicerad 2013-07-24 09:33:00 i Allmänt,

Godmorgon!
 

Sitter antagligen i bilen nu, detta är tidsinställt. Skriver när jag sitter på båten mot Svartsö.
 
Låg och funderade lite. Läste i tidningen om att en polis hade ställt upp på ett streetrace, han skulle dit och sätta dit dom, som jag förstått det men valde istället att delta i loppet. De som har tagit bilderna på polisen måste antagligen varit där för att se det, eller hur?
 
Hur smart är man om man delar den bilden och sprider detta rykte? Om det nu är så att man vill att dessa lopp skall fortlöpa så ska man väl buga, bocka och tacka polisen för sin liberala hantering av ärendet? Konsekvernerna av detta blir ju att polisen åker dit för det och fler kontroller kommer att ske kring loppen. 
 
För min del spelar det absolut ingen roll, kan faktiskt inte bry mig mindre än om just gatulopp. Men tycker att de som har intresse för detta har skjutit sig själva i foten litegrann.
 
Ny dag, nya möjligheter mina vänner. 
 
Idag får jag mysa med hur mycket människor som helst som jag bryr mig om!:)
 
Skeppåhoj hörs på sjön!
 

Den..

Publicerad 2013-07-23 22:04:24 i Allmänt,

Den kallar på maj, ja, den kallar på maj!!
Sängen alltså. Imorgon kör jag till Stockholm, fick med mig två passagerare som ska åka med. Kunde även hjälpa en tjej som hade sin mobil på hittegods här i Gbg och ville att den skulle transporteras till Sthlm, kanon!

Åker 9.00 imorgon och ska först hem till gammelmormor och gammelmorfar på en fika. Beger mig efter det ut till Boda (eller var det lillsved?) ute på Värmdö för att ta båten ut till mamma och pappa på svartsö.

Ska bli härligt att få träffa dom igen, hur mycket jag än trivs med mitt liv i vagnen och med min Dennis så saknar jag min familj. Alltid har vi bott gångavstånd ifrån varandra. Flyttade till och med hem några månader innan resan för att spara pengar. Nu är jag långt borta, känns nästan som när jag var i Indien och saknade. Men skillnaden nu är att vi kan ses om vi vill. Vilket är lite befriande.

Godnatt önskar tjorven.


Min älskade

Publicerad 2013-07-23 14:39:03 i Allmänt,

Min fina ligger och sover, jag har varit uppe badat. Tvättade håret i vattnet och drack sedan kaffe i solen.

Ska grilla korv till lunch, mycket korv på sistone. Så det får bli sista korven på ett tag. Nu när jag skriver ner ordet korv mår jag nästan lite illa.. Får nog bli något annat till lunch....

Rörigt!

Publicerad 2013-07-22 22:26:37 i Allmänt,

Ibland blir det extremt rörigt i min hjärna. Och det är oftast jag själv som framkallar denna röran. Jag vet exakt hur jag ska undvika den men glömmer ofta bort att jag inte kan sortera alla gånger. Jag HATAR att planera men jag vet att om jag inte planerar så kan det uppstå ett visst kaos i min hjärna och INGENTING blir gjort. 
Jag tog tag i det genom att skriva i min "bok" som en typ utav dagbok men jag får ljuga i den, min bok helt enkelt som jag bestämmer över. Och skrev ner, vad måste jag göra, vad vill jag göra och vad bör jag göra. Tog bort det som var både oviktigt och ointressant, listan blev inte så lång då längre. Planerade in mitt besök i Sthlm, jag åker på onsdag och har löst vart jag ska sova osv. Stannar påvägen hem i Örebro för att hämta viktiga saker i lägenheten, och åker sedan tillbaka till mit liv i vagnen. Och sedan här är massa andra måste. Kan lika gärna skriva ner de här så jag kommer ihåg eller kan påminnas om det.
 
*Betala räkningar
*Hitta något ställe i Örebro där man kan magasinera våra möbler
*Försöka lista ut vart vi skall adressändra till
*Ta kontakt med hyresvärd i Sthlm om inte uppsägningen har skett
*Kontakta CSN angående studiebidrag (Efter 6 augusti)
*Börja tänka när vi ska åka och ta hand om alla möbler (När jag hittat förråd till möblerna)
*Planera in en tripp till vår stuga i Näs. Vill dit nu och mysa framför brasan med ett glas vin. Längtar dit!
 
När allt står på papper framför mig så kan jag ta itu med alla känslor. Ibland kan jag tänka "jag är så deprimerad" men sedan efter jag strukturerat upp allting som bör göras så försvinner den känslan fort. Men också att ta itu med en sak i taget för att kunna bocka av. För sanningen är att när detta är gjort så har jag i princip inga måsten. Lite studier och det mesta reder sig själv här i vagnen. Just nu har jag 4 ställen jag KAN bo på om jag vill, Stockholm, Örebro, Näs och här i vagnen. Men snart är Sthlm och Örebro borta då är det vagnen och Näs som gäller, inget av det kostar pengar i princip. Sparmode på!
 
Nu har jag delat med mig av lite känslor.
Det var en äldre dam en gång som sa "Om alla fick kasta in sina problem i en hög och väla vilka problem man skulle få så är jag övertygad om att man skulle ta tillbaka just sina egna problem väldigt snabbt"
Stämmer nog ganska bra!
 

Bra grej!

Publicerad 2013-07-22 21:33:29 i Allmänt,

Visste ni om den här hemsidan??
www.skjutsgruppen.nu?
Helt fantastiskt, man kan skriva in när man vill åka, vart ifrån och vart man vill. Så samåker man med andra. Kanon för miljön och ekonomin! Tummen upp för kreativa lösningar! 
 
Ligger själv i vagnen nu, Dennis har börjat jobba natt, vilket han kommer att göra i en månad nu. På ett sätt är det fantastiskt, när jag går och lägger mig åker han till jobbet, och när jag vaknar är han brevid mig. Dock försvinner det här vardagliga myset som att laga mat tillsammans. Tänkte passa på att åka till Stockholm under veckan. Tänkte då använda mig utav den kanon hemsidan för att både dra ner på kostnaderna samt för att det är roligare att åka med folk. Har skickat lite ansökningar till folk som ska åka den svängen på onsdag, hoppas på svar. 
Ger en liten bildbomb. Från vagnen och lite annat gött!
 
 
Instagram: Mullealex
 
 
 
 
 
 
Hörs senare. 
 
 
 

Tyst.

Publicerad 2013-07-21 22:26:13 i Allmänt,

Nu är det lugnt i vagnen. Jag och hjärtat har spelat kort och grillat korv. Nu är det chillmode deluxe.
Imorgon börjar han jobba natt och kommer göra det i en månad. Jag kommer att passa på att åka till Örebro och fixa lite i lägenheten (4 september ska allt vara ute). Sedan åker jag till Stockholm, och hälsar på familj och vänner. Var ett tag sedan. Finns en grym sida på Facebook där man kan samåka med andra, helt perfekt om man ska pendla en del.
Som sagt, nu blir det film och mys.
Godnatt på er!

Efter en dag på Liseberg..

Publicerad 2013-07-19 20:33:39 i Allmänt,

Kroppen är slut och även hörseln, ljudnivån är helt absurd. Nu ska jag laga lite mat här till gänget. Kan väl passa på att slänga in ett mattips nu när vi ändå är inne på ämnet:)
 
Krossade tomater
Kvibille ost (gräddvarianten)
Grönsaksbuljong
Blad spenat
Pasta
 
Koka upp pastan.
 
I en annan kastrull häller du i krossade tomater, smular osten och låter den smälta. 
När osten är smält häller du i spenaten och buljongen. Låter det koka tillsammans ett tag!
 
Häller upp lite pasta och strör såsen över.
 
Kanon enkelt och gott. Bilder kommer upp efter maten. :)
 
 

Vart är hemma?

Publicerad 2013-07-19 11:31:00 i Allmänt,

Vart är egentligen hemma? Det kan vara olika för alla men hemma för mig är där jag trivs. Det är väldigt enkelt egentligen. För mig handlar det inte om ett pampigt hus, för mig handlar det om trygghet. Jag är trygg tillsammans med min Dennis, vare sig det är i ett slott i Örebro eller i en husvagn i GBG. 
 
Ganska lätt egentligen, Dennis har en tatuering där det står "where I'm happy is my home", den förklarar exakt hur jag känner. Och här på campingen är jag lycklig. Även fast folk inte tror det. 
 
Nu ska jag duscha mina 4 minuter som man har på sig innan varmvattnet tar slut. Exakt så primitvt och bra som jag vill ha det. 
 
 
 
 

Grilla!

Publicerad 2013-07-19 08:55:52 i Allmänt,

Igår grillade vi och bara hade det mysigt. Det är fantastiskt när man kommer så bra överens med sina svärföräldrar, händer inte jämt! Vi spelade fyrmansvist och det gick sådär men säger som de riktiga förlorarna "det viktigaste är att man har skoj";)

Lägger upp bilder från Liseberg senare!
KrAm

För mycket!

Publicerad 2013-07-18 17:25:47 i Allmänt,

Ibland blir det för mycket. När saker och ting inte blir som man tänkt sig!

Svårt att sortera när det blir för mycket, vart ska jag börja?
1) sortera tankarna
2) vad är viktigt?
3) vad kan jag på en gång sluta tänka på?

Skönt, nu känns det lite bättre:-).

Grilla och mys väntar nu!

Att hamna i ekorrhjulet!

Publicerad 2013-07-18 15:19:00 i Allmänt,

Min Dennis och jag låg och pratade för ett tag sedan. Vi pratade om att vi inte vill fastna i ekorrhjulet, men att man någonstans måste inse att livet handlar också om vardagliga saker såsom jobb, studerande och inköpslappar. Har man varit ute och rest länge kan man få en liknande panikkänsla över att varje dag är den andra ganska lik.
 
Dock när jag nu suttit och filosoferat lite kan jag le lite åt vår diskussion. Vi gör ju allt annat än att gå den s k "vanliga" vägen. Folk skrattar åt oss i husvagnen med vår kanin Hoppsan Kerstin. Att bo i en liten husvagn utan vanlig toalett och absolut ingen dusch, det är ju om något utstickande från hur många andra lever. 
 
Så ekorrhjulet, släng dig i väggen! För tillfället, iaf!
 
Kram
 

Snygg header?

Publicerad 2013-07-18 13:51:00 i Allmänt,

Ska snygga till min blogg lite när min pöjk kommer hem, han är mer teknisk än mig. Ni får gå in och kolla då hur fint det har blivit! :-)!
 
Hur som, Dennis familj är nu här. Mamma, plastpappa och lillebror Vilmer. Ska bli intressant att se hur man får plats fyra vuxna och ett barn i vår lilla vagn. Men är helt övertygad om att det går hur bra som helst. 
 
Imorgon ska vi på Liseberg, då blir jag som ett barn igen. Jag älskar pirret i magen, lukten av sockervadd och ljuder av snurrande hjul överallt. Kalla mig barnslig gärna, för det är jag. Riktigt barnslig. Sanningen är att när jag var liten var de tvungna att stanna Nyckelpigan på Gröa Lund för att jag skrek och grät för mycket, jag var en riktig liten fegis, kanske är det de jag lever ut nu i vuxen ålder. 
 
Bjuder på en bild från när jag var barn påtal om just barn :)
Kram på er
 
 

Varför startar jag blogg igen?

Publicerad 2013-07-18 12:05:06 i Allmänt,

Ibland känns man väldigt långt borta. De man håller kärt befinner sig många mil härifrån och man dras emellan känslan av att "Skönt att ha klippt navelsträngen" och "tänk om jag bara kunde gå över och få en kram". 
 
Jag startar väl upp bloggen igen för att skapa en viss närhet, som man inte kan ta på, men man kan känna den och få vara en del utav mitt liv, mitt liv i husvagn på Aspens camping i GBG. 
 
Ni som inte känner mig, jag heter Alexandra, min fästman kallar mig Tjorven. Jag sa upp mig från mitt jobb och drog ut och reste med killen i mitt liv. I fyra månader vandrade vi runt på jordens mest kaotiska plats, Indien. För att varva ner lite var vi även några veckor i världens mest fantastiska land, Nepal. Får ni chansen, åk dit! Det bästa jag någonsin har gjort. När vi kom hem var väl både jag och min pojkvän rätt vilsna, vart ska vi bo? Vad ska vi göra?
Vi beslutade att skaffa lägenhet i Örebro, vilket några veckor senare visade sig vara en ganska impulsiv och korttänkt plan. Men det kändes tryggt just då. 
 
Då min Dennis jobbar på järnvägen i GBG så beslöt vi att göra oss av med lägenheten och flytta till Göteborg, till en husvagn på en camping. 
 
I denna blogg kommer man kunna läsa om hur man klarar att leva primitivt och lätt i en husvagn. Kommer skriva mycket minnen och även mycket framtid, en blogg om en tjej i husvagn, helt enkelt! 
 
Hoppas ni kommer att uppskatta att läsa lika mycket som jag uppskattar att skriva! 
 
 

Om

Min profilbild

Tjorvenpaaventyr!

Alexandra heter jag 23 år gammal.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela